ТОМАС ЛЕМАРКИ
/ИСЛАНДИЯ/
РОДЕН В ИСЛАНДИЯ. РАБОТИ И ЖИВЕЕ В
БЕРЛИН.
Френско-финландският творец Томас Лемарки се изявява като артист и актьор едновременно. Играе е в различни европейски филмови продукции, редом до звезди като Кевин Костнър, Тилда Суинсън и Ед Харис. Паралелно с това се занимава и с колажи, скулптури, пърформанси, видеоарт. В рамките на ДОМА Арт Фест Лемарки ще представи част от най-новите си колажи, които както сам описва, потапят зрителя в една реалност, изтъкана от съновидения и творения на колективното съзнание.
 
ЙОЗЕФ МАРЗОЛА
/ФРАНЦИЯ-ИСЛАНДИЯ/
РОДЕН Е ПРЕЗ 1972 ВЪВ ФРАНЦИЯ.
ЖИВЕЕ И РАБОТИ В ИСЛАНДИЯ.
В повечето от работите му, вниманието не пада само върху избрания обект, а включва  и интуитивното му познаване, което би могло да вдъхнови или обърка публиката. Като артист, той се отдава на опознаването на света във всичките му крайности, превръщайки изкуството във форма на номадство - не само като начин на пребиваване, а и средство за разрушаване на връзката обект-субект. Проектите му включват подробното проучване, последвано от мултимедийна документация на срещата на действителния обект.
 
ВОЙН ДЕ ВОЙН
/БЪЛГАРИЯ/
РОДЕН ПРЕЗ 1978 В СОФИЯ, ЖИВЕЕ И
РАБОТИ В БРЮКСЕЛ. АРТИСТ, КУРАТОР НА
ДОМА АРТ ФЕСТ.
Работи и живее между София и Брюксел. Сред представяните артисти на ГАЛЕРИЯ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО САРИЕВ, Пловдив. Съосновател на Института за пърформанс и теория заедно със Снежанка Михайлова. Работите му са показвани на най-различни фестивали и локации като Венецианското Биенале 2015, Международния театрален фестивал в Мелбърн, както и в галерии и музеи из цяла Европа. Работата му е комбинация от пърформанс, инсталация и
социални експерименти. Целта му е да осъществи нова система на мислене сред публиките си, създавайки среда, в която границите между изпълнител и зрител се сливат.